Thursday, January 22, 2009

Devil’s Food Къпкейкс


Продукти (дозата е за около 24 мини къпкейкс):
2 ч. Брашно
1 ч. Захар
1/2 ч. Какао
1 1/2 ч.л. Сода за хляб
1 1/2 ч. Прясно мляко
½ ч. Краве масло
2 ч.л. ванилова есенция
2 яйца

За шоколадовият маслен крем:
125 г. Краве масло
4- 5 с.л. какао
3 ч. Пудра захар
¼ ч. Прясно мляко

*Уточнение: 1 чаша= 240 мл.

Фурната се загрява до 180 градуса (за фурна с вентилатор 160 градуса).

• Всички продукти без яйцата се поставят в купа и се разбъркват първо леко, колкото да се смесят и след това на висока скорост за около 2 мин.
• Добавят се яйцата и отново се разбърква на висока скорост за около 2 мин.
• Сместа се изсипва в хартиени формички. Аз използвах тава за печене на мъфини и във всяко гнездо поставих хартиени формички. Къпкейксчетата се пекат около 20 мин. или докато клечката за зъби излезе чиста.
• Кексчетата се оставят да поизстинат малко в тавата и след това се прехвърлят върху скара до пълно охлаждане.


За шоколадово- масленият крем:
• Маслото се разбива до получаването на кремообразна смес. Добавят се захарта и какаото и се разбърква леко. Постепенно се добавя млякото. Сместа е в началото тъмно кафява, след известно бъркане става по- светла.
• Кексчетата се декорират по желание. Аз използвах пош със звездовиден накрайник.

Devil’s Food Cupcake with Chocolate Buttercream
makes 24 cupcakes

2 cups flour
2 cups sugar
1/2 cup unsweetened cocoa powder
1-1/2 teaspoons baking soda
1-1/2 cups milk
1/2 cup butter
2 teaspoons vanilla
2 eggs

Preheat oven to 350 F (175 C) degrees.
1. Measure out everything but the eggs directly into your mixer bowl.
2. Mix on low speed just until incorporated.
3. Beat on high speed for 2 minutes.
4. Add eggs, beat on high speed again for 2 minutes.
Measure out into cupcake pan lined with cupcake papers. A 2″ ice cream scoop works great for this. Bake for about 15-20 minutes until a toothpick comes out clean. Let cool slightly in the pan then transfer to a rack to cool completely before frosting.

Chocolate Buttercream
enough to lightly frost 24 cupcakes

1 stick butter (1/2 cup)
1/2 cup cocoa
4 cups confectioner’s sugar
~1/4 cup milk

1. Beat butter on high for about 30 seconds until soft.
2. Add cocoa and 1 cup of sugar and beat until incorporated
3. Add half of the milk and the remainder of sugar and beat until incorporated.
4. Continue to add milk until you get to the consistency you want.

No comments:

Post a Comment