Wednesday, April 15, 2009

Къпкейкс с пълнеж/ Filled cupcakes

Дори една обикновена рецепта като тази за ваниловите къпкейкс предлага много вариации. Например, избор на пълнеж след като кексчетата са вече опечени. Дали ще се използва конфитюр, течен шоколад, карамел или някакъв друг крем е въпрос на лични предпочитания. Предимството да се използва пълнежът след печене е, че кексчетата вече са добре опечени и пълнежът се разпределя равномерно.
На горните снимки съм показала как пълня кексчетата. Използвам инструмент за вадене средната част на ябълка. Пробивам отвор с него, пълня със сладко и шприцовам отгоре с крем.


I got this idea from the  Dutch forum- De leukste Taarten. This is a simple way to fill cupcakes with jam, chocolate or anything you like. Make a hole using an apple corer, fill it in and frost the cupcake. Easy, isn't it
:-)

8 comments:

  1. These cupcakes are fantastic !

    ReplyDelete
  2. Thanks for stopping by and your lovely comment, Mary! It's very much appreciated!

    ReplyDelete
  3. Ооо, поредното чудесно мъфинено изкушение!
    С възхищение признавам, че мъфините, които правиш, са винаги красиви, интересни и страшно апетитни!

    Браво, Милена!

    ReplyDelete
  4. Thankyou so much not only for you returning my visit but also for your greetings , it was very nice and kind , cheers!

    ReplyDelete
  5. Дими, благодаря ти за хубавият коментар! Признавам си, че в последно време само къпкейкс правя :-) Лесни, бързи, вкусни и също толкова ефектни за приготвяне са :-)

    ReplyDelete
  6. Mary, it was a nice surprise to see your lovely comment and I wanted to return the gesture! Thanks for following my blog! Yours is amazing!

    ReplyDelete
  7. Милена, поздравления за прекрасните изкушения, които ни представяш!Но искам да те попитам откъде купуваш толкова разнообразни хартиени формички?

    ReplyDelete
  8. Благодаря за милите думи, Жана!
    Нямам идея откъде могат да се купят тези хартиени формички...може би в Кауфланд или магазини от този сорт.
    Аз живея в Холандия и тук си ги купувам от специализираните за сладкарски артикули магазини.
    Може да печеш кексчета и без такива формички. Ако гнездата на тавата са намаслени, кексчета се отлепят без проблем. С хартиените формички се предпазват от изсъхване и изглеждат по- естетично :-)

    Поздрави, Милена

    ReplyDelete