Monday, August 31, 2009

Торта за новородено бебе/ Baby bootees cake

Тази торта е за новороденото бебе на нашите съседи. Желаем им много щастие заедно!

Някой беше казал (може и аз да съм била :-)), че декорирането на торти не е като карането на велосипед. След пауза от два месеца, таза торта ми се стори безкрайно трудна. А ми се искаше опитам да направя бебешки обувки. Исках да пробвам да направя и райета от страни на тортата. Всеки повод за торта е добра възможност да се опитат и нови техники :-)



This cake is for the new born baby boy of our neighbors. We wish them lots of happiness together!
Somebody has said that decorating cakes is nothing like biking. Yep, I totally agree! After two months break I found it rather difficult to decorate a cake again. So, I should make cakes more often :-)

27 comments:

  1. Не съм очаквала ,че може такива неща да се правят за торта .Фантастично Поздравления

    ReplyDelete
  2. Миленка, тортата изглежда прекрасно. Обувчиците са съвсем като истински :) Всичко най-добро от мен!

    ReplyDelete
  3. Божеееее...каква прелст!!!Такъв финес,нежност и красота.

    ReplyDelete
  4. Дани, Зори, Йоли, благодаря ви за хубавите думи! Много сте мили!

    хохохо

    ReplyDelete
  5. Миленка, тортичката е много нежна, обувчиците найстина са като истенски :-) Голяма си вълшебница.
    Лека, спорна и пълна с усмивки седмица

    Лати

    ReplyDelete
  6. Много оригинален подарък,сигурна съм,че родителите ще останат очаровани.
    На теб ти се е сторила трудна,а какво остава за някой начинаещ сладкар!

    ReplyDelete
  7. Много нежна тортичка, Миленка! Страхотно завръщане след ваканцията!

    ReplyDelete
  8. Прекрасна е!Много финна и нежна!Поздрави и усмихната седмица!

    ReplyDelete
  9. Лати, Петя, Танита, Нанита, благодаря ви за милите думи! Много ме радват!

    Спорна и усмихната седмица и от мен
    хохох

    ReplyDelete
  10. Милена,
    когато видях тази торта, имах само един възглас - Ауууууу..... и заглас.
    Толкова нежност, стил и майсторство - както ти умееш!
    Чаках твоето завръщане - благодаря за тази наслада!
    Много щастие за малкото човече и за теб, Диана

    ReplyDelete
  11. Диани, много ти благодаря за комплиментите и хубавото пожелание!
    Винаги си много мила към мен!

    Слънчев ден,
    Милена

    ReplyDelete
  12. Истинско произведение на изкуството! :)

    ReplyDelete
  13. A рецептата? Интересува ме най-вече обувките от какъв материал ги направи. Събирам идейки за след 3 седмици :)))

    ReplyDelete
  14. Ирина, благодаря ти за комплимента!

    Кате, рецептата за блата (маслен спондж) ще постна по- късно. Пълнежът е боровинково сладко и ванилов маслен крем. Покритието е фондант. Обувките също ги направих от фондант, като добавих малко тилоза (на 500 г се добавят 2 ч.л.).
    Ако има още въпроси, питай :-)

    ReplyDelete
  15. Симпатични обущета :-D

    Добре направена торта, чудесен подарък, Милена :-)

    ReplyDelete
  16. Милена, тортата е прекрасна! Съвършена нежност!
    А твърдението ти е много вярно- след всяко прекъсване се възобновява малко трудно дейността. Но на някои от нас не ви личи :).

    ReplyDelete
  17. Дими, Теди, благодаря ви!

    ReplyDelete
  18. It's perfect! Your fondant work and the baby shoes are wonderful!

    ReplyDelete
  19. Thank you, Juanita, for your kind words! It means a lot to me!

    Milena
    xoxox

    ReplyDelete
  20. Thanks a lot, Laura! Very kind of you!

    ReplyDelete
  21. Леллее Милена, много сладурска и бебешорска торта! Перфектна е! Да е живо и здраво мъничето!

    ReplyDelete
  22. Благодаря, Мими! :-)

    ReplyDelete
  23. This cake is positively darling. It is simple, sweet, and beautifully done!

    A fellow pastry artist,
    Jenn @ rookno17.blogspot.com

    ReplyDelete
  24. Jenn, thanks for stopping by and your sweet comment! It's very much appreciated!

    ReplyDelete
  25. Hello,


    We bumped into your blog and we really liked it - great recipes YUM YUM.
    We would like to add it to the Petitchef.com.

    We would be delighted if you could add your blog to Petitchef so that our users can, as us,
    enjoy your recipes.

    Petitchef is a french based Cooking recipes Portal. Several hundred Blogs are already members
    and benefit from their exposure on Petitchef.com.

    To add your site to the Petitchef family you can use http://en.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form or just go to Petitchef.com and click on "Add your site"

    Best regards,

    Vincent
    petitchef.com

    ReplyDelete