Monday, June 22, 2009

Шоколадови пеперуди/ Chocolate butterflies on the process of making

Пеперудите от Тирамисуто за денят на бащата са правени по следния начин:
1. Върху отпечатано очертание на пеперуда се поставя хартия за печене, като тя се закрепя стабилно посредством кламери. Такива черно- бели пеперуди има безброй в Интернет, особено като странички за оцветяване за деца.
2. С разтопен бял и черен шоколад се запълват очертанията на пеперудата.
3. Пеперудите се оставят да изсъхнат върху ролка за да се повдигнат крилата след втвърдяването на шоколада. Използвах ролките от кухненска хартия, но може да се използват и други подръчни материали.
4. Поставете пеперудите върху ролките, така че краищата на листа да опират долната повърхност.
След като шоколадът се е втвърдил, отделете пеперудата внимателно от хартията и обърнете с крилата на горе. Колкото пеперудите са по- големи, толкова по- лесно се чупят.
Успех!

This is the proces of making the butterflies from the Father's day Tiramisu:
1. Put parchment paper on the print- out of a butterfly. You can find lots of those print- out on Internet.
2. Using melted white and dark chocolate fill in the lines.
3. Use something round to leave the butterflies onto to get dry in shape (I used those from the kitchen paper);
4. Let the butterflies get hard in shape.
Once the butterfly is hard turn it upside down and then you have her wings up. How bigger the butterfly is, how bigger the chance is that she would break easily.
Success!

8 comments:

  1. Милена,
    явно обичаш пеперуди за декорация
    и ги правиш чудесно!
    Моите поздравления, Диана

    ReplyDelete
  2. Привет Дианка,
    да, две от любимите ми неща са пеперуди и шоколад :-) Личи ли си? Благодаря за вниманието и милия коментар!
    Поздрави, Милена

    ReplyDelete
  3. Изключителни шоколадови пеперуди!Невероятно е как правиш толкова красиви неща.Поздрави!

    ReplyDelete
  4. Привет Нанита,
    благодаря ти за хубавите думи! Много си мила!
    Поздрави, Милена

    ReplyDelete
  5. Милена,
    страхотни са пеперудите от тирамисуто.
    А обяснението ти е много полезно за всички начинаещи, които биха искали да впечатлят с нещо незабравимо и шоколадово близките си.
    Благодаря ти за търпението, с което създаваш такива прекрасни уроци с трикове - How to...

    ReplyDelete
  6. Таничка,
    благодаря за милите думи! Радвам се, когато споделеното се харесва и оценява! Още повече се радвам на такива положителни отзиви и приятелско внимание! Поздравления за новия ти блог и успех!

    Поздрави и прегръдки,
    Милена
    хохох

    ReplyDelete
  7. Thank you, Nina! You are such a treasure!
    xoxox

    ReplyDelete