Butter sponge cake, filled with strawberry jam and vanilla buttercream. The cake is covered with marzipan.
All the decoration is edible, made of fondant.
Тази торта е за кръщенето на Валери, дъщерята на наши приятели. Тортата е покрита е марципан, декорацията е от фондан.
Работя с удоволствие, когато използвам фондан за покритие на торти. Предпочитам го пред марципанът заради фината му консистенция. Днес беше изключително горещ ден, 37 градуса и това особено затрудни покриването на тортата с марципан. Определено изпитах облекчение след като видях тортата вече завършена :-)
I totally love it!!! It's so perfect!!! Congrats for a great job!
ReplyDeleteМиленче,
ReplyDeleteпрекрасна е... От нея струи
финес, нежност и елегантост като за малка госпожица.
Изключителна изработка и впечатляваща прецизност, дори в детайлите.
Поздрав за теб и малката Валери!
Приказка си създала, не торта. Толкова е изящна и красива.
ReplyDeleteТолкова нежна и красива.
ReplyDeleteМайстор си, Миленка :)
Поздравления :)
Super Torta svaka cast...
ReplyDeleteНевероятна е, Миленка! Нежна, с пастелни тонове и цветове. Харесва ми съчетанието на правоъгълен и кръгъл блат. Обувчиците са прекрасни.
ReplyDeleteПоздравявам те за таланта ти!
Диани, Иволина, Зори, благодаря ви за хубавите думи!
ReplyDeleteМайката остана очарована от тортата, но тя сама си избра дизайна и се радвам, че в крайна сметка тортата се хареса :-)
Хубав уикенд!
Поздрави, Милена
Petite Foury, thanks for stopping by and your lovely comment!
Hvala, Surac!
Pozdrav :-)
Милена, тортата е направо приказна! Толкова ефирна и елегантна. Да е жива и здрава малката госпожица!
ReplyDeleteПоздрави и слънчев уикенд :).
Благодаря ти, Дани! Комбинацията от кръгъл и квадратен блат беше случайна :-) Нямам големи тави и се наложи да използвам наличните :-)
ReplyDeleteНа мен ми харесват само обувчиците, беше удоволствие изработката им, но самата торта е много "измъчена". Не бях декорирала торта при такива жеги и марципана не ми е любим за работа.
Но поне с всяка торта трупам опит :-)
Усмихнат уикенд :-)
Благодаря ти, Мира! Много си мила!
ReplyDeleteХубав уикенд и на теб!
хх
Прекрасна е! Винаги оставам без думи пред вида на сладките ти изкушения :).
ReplyDeleteТова са най-красивите обувчици, правени от фондан, кото съм виждала!
ReplyDeleteМного нежна торта! Наистина, в жегите по-трудно се покрива, но не личи да си имала някакви трудности!
Поздрави и хубав уикенд!
Ами .... те останалите момичета преди мен вече всичко са казали. Аз ще добавя - глътнах си езика. Без думи съм!!!
ReplyDeleteIT IS GORGEOUS!!! I love all the details, so delicate, so beautiful.
ReplyDeleteI love all your cakes. You are an inspiration. I wouldn't have known you used marzipan, it looks like fondant. I tried it last time on a cake, but i found it much harder to work with than fondant.
How did you make the little baby boots? Do you have a cutter/embosser? What brand?
Нети, Ивейн, Йоли, сърдечни благодарсноти за хубавите коментари! Много ме радва вашето внимание!
ReplyDeleteВесел уикенд и на вас!
хх
Anna- Maria, thank you for your wonderful comment! It's very much appreciated!
My first cake were all covered with fondant :-) I guess I got spoiled:-) I find working with fondant easier.
For the baby bootee I used FMM texture lace: http://www.deleukstetaartenshop.nl/product_info.php?products_id=389. Next week I will post the template for the booties.
Hope this helps!
Миленка, тортата е невероятно нежна и красива. Страхотни цветове!
ReplyDeleteА обувчиците са толкова сладки :)
Поздравления за таланта ти!
Пепчо, благодаря ти! Много ме радват вашите реакции :-)
ReplyDeleteВесела неделя :-)
Миленче,
ReplyDeleteмного красива и нежна торта!
Майсторска работа и много финес!
А тези обувчици са направо прекрасни и сякаш чакат малки крачета до ги обуят! Поздравления!
I would love it if you could post the template. thanks for the link, i guess i saw the set before, but in never thought of using it for baby booties. thanks a lot
ReplyDeleteРусанка, благодаря ти!
ReplyDeleteСега се върнахме от кръщенето и признавам, че за първи път ме заболя сърцето като видях как децата ръфаха обувчиците :-)
Всички останаха възхитени от тортата и е хубаво усещане да чуеш комплименти, особено като знам колко усилия ми костваше обличането на тортата :-)
Ana- Maria, glad to help :-)
Милена, направила си прекрасен подарък за детенцето. Страхотни цветове и детайли и прецизна работа, независимо от перипетиите. Ще чакам да пуснеш темплейта. Поздрави!
ReplyDeleteБлагодаря ти, Кали! Много си мила!
ReplyDeleteТемплейта е само за подметката и задната част на обувките. За предната част се ползва кътъра, за който съм дала линк по- горе. Ще гледам тези дни да го постна :-)
Спорна седмица,
Милена
Страхотна торта, Милена!
ReplyDeleteНе мога да спра да й се наслаждавам!
Прохладна и усмихната седмица :)
Благодаря ти, Тони, за хубавите думи! Много ме радват такива реакции! :-)
ReplyDeleteПоздрави, Милена
Ana- Maria, Kali, I've found the instructions and the template of how to make the bootee. Here it is:
ReplyDeletehttp://www.fmmsugarcraft.com/pdf/Project21.pdf
Hope this helps!
Success!
Oh ,i don´t have a words this is really wonderful...laura
ReplyDeleteThanks for stopping by and your lovely comment, Laura!
ReplyDeleteincredible beautiful baby shoes
ReplyDeleteThanks a lot, Chris, for stopping by and your lovely comment!
ReplyDeleteje suis tombée par hasard sur ton blog il est magnifique de très belles réalisation tes gâteaux sont sublimes toutes mes félicitations et encore bravo
ReplyDeletebonne journée
Тортата е страхотна! Невероятно добре си се оправила с марципаненото покритие. Аз се борих с него за една торта и след като си скъсах нервите, реших, че повече никога няма да го ползвам за чаршаф.
ReplyDeleteFimère, thank you for stopping by and your lovely comment!
ReplyDeleteЛулу, мерси за хубавите думи!
Аз помня една невероятна твоя торта с макове. Трудно ми е да си представя, че покритието ти не е било сполучиливо. Ти си творец и като такава създаваш красота!
e' meravigliosa, e' bellissima e penso buonissima complimenti
ReplyDeleteciao
Миленка....колко се радвам, че те намерих и разгледах чудните майсторийки, които си създала....Тортата е невероятна...чак не мога да повярвам, че е истинска.....така е изпипана ! Моите адмирации и възхищения!
ReplyDeleteТези обувчици са страхотни направо, като истински...И аз правих такива, няколко модела...но хартия -
http://cvetnifantazii.blogspot.com/2010/08/2.html
http://cvetnifantazii.blogspot.com/2010/08/blog-post_18.html
http://cvetnifantazii.blogspot.com/2010/08/blog-post_3241.html
С радост ще следя всичко, което правиш, защото е чудесно!
ПОЗДРАВИ И ЦЕЛУВКИ!
Antonella, thank you for stopping by and your lovely comment!
ReplyDeleteДанка, благодаря за хубавите думи! Много си мила!
Твоите творения също заслужават възхищение!
Поздрави, Милена
А,тази е просто приказна!Идеално подхожда на повода.
ReplyDeleteБлагодаря ти, Ваня! Много си мила! :-)
ReplyDeleteZdravejte Milena,
ReplyDeletebebeshkite pantofki napravo mi se iska da gi ima malkata mi dushterja, perfektni sa!
Gledam s goljamo ljubopitstvo bloga vi i vi se vuzhishtavam na kuraza da opitvate ot vsichko v sladkarskotortenozaharnite prikljuchenija:)!
Blagodarja za suvetite i objasnenijata za mnogoetaznite torti! Bih iskala da vi popitam , za takiva vidove torti kakvi mezdublatni kremove se izpolzvat?
Blagodarja vi uspeh s novi idei vi zelaja!
Благодаря за хубавите думи! Много ме радват!
ReplyDeleteАз съм традиционалистка и принципно за торти покрити с фондан/марципан ползвам маслен крем между блатовете за да избегна излишни рискове. Кремът си остава, разбира се, въпрос на лични предпочитания и вкус. :-)
Здравейте!Може ли поръчаме подобна торта в синьо?
ReplyDeleteТорти по поръчки не правя, за съжаление. А и живея в Холандия.
ReplyDeleteВъзхищавам ти се !!!!! тази торта я открих в нета преди повече от месец Влюбена съм в нея !!! Питах къде ли не дали могат да ми направят същата на дъщеричката ми за кръщенето но ми казаха че обувките не могат да ги направят моля те ще споделиш ли как си ги направила разкошна е !!!
ReplyDeleteБлагодаря за хубавите думи! Много мило!
ReplyDeleteОбувките са правени с помощта на този сет: http://www.deleukstetaartenshop.nl/product_info.php?products_id=389
Това е всъщност предната част на обувките. А за подметката и задната част на обувките вече си направих шаблон, така че да пасне на "дантелената" предна част на обувките. Не е сложно, просто ефекта се получава от използвания релефен отпечатък. Обувките са от фондан с добавена тилоза, за да изсъхнат по- бързо и да останат във форма.
Дано съм била полезна. Успех!
А дали някъде в БГ може да се намерят такива шаблони?
ReplyDeleteШаблон за обувка спокойно може да си направиш и сама в зависимост колко голяма ще е тортата и колко големи искаш да са обувките. Ето тук има различни шаблони и ако размер не отговарят на желаните, могат да се пригодят:
ReplyDeletehttp://www.lurvely.com/photo/5099893181/Baby_Sandals_Template/
Успех!