Friday, July 2, 2010

Торта за кръщене/ Valerie's Christening cake


Butter sponge cake, filled with strawberry jam and vanilla buttercream. The cake is covered with marzipan. 
 All the decoration is edible, made of fondant. 





Тази торта е за кръщенето на Валери, дъщерята на наши приятели. Тортата е покрита е марципан, декорацията е от фондан. 
Работя с удоволствие, когато използвам фондан за покритие на торти. Предпочитам го пред марципанът заради фината му консистенция. Днес беше изключително горещ ден, 37 градуса и това особено затрудни покриването на тортата с марципан. Определено изпитах облекчение след като видях тортата вече завършена :-)





45 comments:

  1. I totally love it!!! It's so perfect!!! Congrats for a great job!

    ReplyDelete
  2. Миленче,
    прекрасна е... От нея струи
    финес, нежност и елегантост като за малка госпожица.
    Изключителна изработка и впечатляваща прецизност, дори в детайлите.
    Поздрав за теб и малката Валери!

    ReplyDelete
  3. Приказка си създала, не торта. Толкова е изящна и красива.

    ReplyDelete
  4. Толкова нежна и красива.
    Майстор си, Миленка :)
    Поздравления :)

    ReplyDelete
  5. Невероятна е, Миленка! Нежна, с пастелни тонове и цветове. Харесва ми съчетанието на правоъгълен и кръгъл блат. Обувчиците са прекрасни.
    Поздравявам те за таланта ти!

    ReplyDelete
  6. Диани, Иволина, Зори, благодаря ви за хубавите думи!
    Майката остана очарована от тортата, но тя сама си избра дизайна и се радвам, че в крайна сметка тортата се хареса :-)

    Хубав уикенд!
    Поздрави, Милена


    Petite Foury, thanks for stopping by and your lovely comment!


    Hvala, Surac!
    Pozdrav :-)

    ReplyDelete
  7. Милена, тортата е направо приказна! Толкова ефирна и елегантна. Да е жива и здрава малката госпожица!
    Поздрави и слънчев уикенд :).

    ReplyDelete
  8. Благодаря ти, Дани! Комбинацията от кръгъл и квадратен блат беше случайна :-) Нямам големи тави и се наложи да използвам наличните :-)
    На мен ми харесват само обувчиците, беше удоволствие изработката им, но самата торта е много "измъчена". Не бях декорирала торта при такива жеги и марципана не ми е любим за работа.
    Но поне с всяка торта трупам опит :-)

    Усмихнат уикенд :-)

    ReplyDelete
  9. Благодаря ти, Мира! Много си мила!

    Хубав уикенд и на теб!
    хх

    ReplyDelete
  10. Прекрасна е! Винаги оставам без думи пред вида на сладките ти изкушения :).

    ReplyDelete
  11. Това са най-красивите обувчици, правени от фондан, кото съм виждала!
    Много нежна торта! Наистина, в жегите по-трудно се покрива, но не личи да си имала някакви трудности!

    Поздрави и хубав уикенд!

    ReplyDelete
  12. Ами .... те останалите момичета преди мен вече всичко са казали. Аз ще добавя - глътнах си езика. Без думи съм!!!

    ReplyDelete
  13. IT IS GORGEOUS!!! I love all the details, so delicate, so beautiful.
    I love all your cakes. You are an inspiration. I wouldn't have known you used marzipan, it looks like fondant. I tried it last time on a cake, but i found it much harder to work with than fondant.
    How did you make the little baby boots? Do you have a cutter/embosser? What brand?

    ReplyDelete
  14. Нети, Ивейн, Йоли, сърдечни благодарсноти за хубавите коментари! Много ме радва вашето внимание!

    Весел уикенд и на вас!
    хх

    Anna- Maria, thank you for your wonderful comment! It's very much appreciated!
    My first cake were all covered with fondant :-) I guess I got spoiled:-) I find working with fondant easier.
    For the baby bootee I used FMM texture lace: http://www.deleukstetaartenshop.nl/product_info.php?products_id=389. Next week I will post the template for the booties.
    Hope this helps!

    ReplyDelete
  15. Миленка, тортата е невероятно нежна и красива. Страхотни цветове!
    А обувчиците са толкова сладки :)
    Поздравления за таланта ти!

    ReplyDelete
  16. Пепчо, благодаря ти! Много ме радват вашите реакции :-)

    Весела неделя :-)

    ReplyDelete
  17. Миленче,
    много красива и нежна торта!
    Майсторска работа и много финес!
    А тези обувчици са направо прекрасни и сякаш чакат малки крачета до ги обуят! Поздравления!

    ReplyDelete
  18. I would love it if you could post the template. thanks for the link, i guess i saw the set before, but in never thought of using it for baby booties. thanks a lot

    ReplyDelete
  19. Русанка, благодаря ти!
    Сега се върнахме от кръщенето и признавам, че за първи път ме заболя сърцето като видях как децата ръфаха обувчиците :-)
    Всички останаха възхитени от тортата и е хубаво усещане да чуеш комплименти, особено като знам колко усилия ми костваше обличането на тортата :-)

    Ana- Maria, glad to help :-)

    ReplyDelete
  20. Милена, направила си прекрасен подарък за детенцето. Страхотни цветове и детайли и прецизна работа, независимо от перипетиите. Ще чакам да пуснеш темплейта. Поздрави!

    ReplyDelete
  21. Благодаря ти, Кали! Много си мила!
    Темплейта е само за подметката и задната част на обувките. За предната част се ползва кътъра, за който съм дала линк по- горе. Ще гледам тези дни да го постна :-)

    Спорна седмица,
    Милена

    ReplyDelete
  22. Страхотна торта, Милена!
    Не мога да спра да й се наслаждавам!

    Прохладна и усмихната седмица :)

    ReplyDelete
  23. Благодаря ти, Тони, за хубавите думи! Много ме радват такива реакции! :-)

    Поздрави, Милена

    ReplyDelete
  24. Ana- Maria, Kali, I've found the instructions and the template of how to make the bootee. Here it is:
    http://www.fmmsugarcraft.com/pdf/Project21.pdf
    Hope this helps!
    Success!

    ReplyDelete
  25. Oh ,i don´t have a words this is really wonderful...laura

    ReplyDelete
  26. Thanks for stopping by and your lovely comment, Laura!

    ReplyDelete
  27. incredible beautiful baby shoes

    ReplyDelete
  28. Thanks a lot, Chris, for stopping by and your lovely comment!

    ReplyDelete
  29. je suis tombée par hasard sur ton blog il est magnifique de très belles réalisation tes gâteaux sont sublimes toutes mes félicitations et encore bravo
    bonne journée

    ReplyDelete
  30. Тортата е страхотна! Невероятно добре си се оправила с марципаненото покритие. Аз се борих с него за една торта и след като си скъсах нервите, реших, че повече никога няма да го ползвам за чаршаф.

    ReplyDelete
  31. Fimère, thank you for stopping by and your lovely comment!

    Лулу, мерси за хубавите думи!
    Аз помня една невероятна твоя торта с макове. Трудно ми е да си представя, че покритието ти не е било сполучиливо. Ти си творец и като такава създаваш красота!

    ReplyDelete
  32. e' meravigliosa, e' bellissima e penso buonissima complimenti
    ciao

    ReplyDelete
  33. Миленка....колко се радвам, че те намерих и разгледах чудните майсторийки, които си създала....Тортата е невероятна...чак не мога да повярвам, че е истинска.....така е изпипана ! Моите адмирации и възхищения!
    Тези обувчици са страхотни направо, като истински...И аз правих такива, няколко модела...но хартия -
    http://cvetnifantazii.blogspot.com/2010/08/2.html

    http://cvetnifantazii.blogspot.com/2010/08/blog-post_18.html


    http://cvetnifantazii.blogspot.com/2010/08/blog-post_3241.html

    С радост ще следя всичко, което правиш, защото е чудесно!
    ПОЗДРАВИ И ЦЕЛУВКИ!

    ReplyDelete
  34. Antonella, thank you for stopping by and your lovely comment!

    Данка, благодаря за хубавите думи! Много си мила!
    Твоите творения също заслужават възхищение!

    Поздрави, Милена

    ReplyDelete
  35. А,тази е просто приказна!Идеално подхожда на повода.

    ReplyDelete
  36. Благодаря ти, Ваня! Много си мила! :-)

    ReplyDelete
  37. Zdravejte Milena,
    bebeshkite pantofki napravo mi se iska da gi ima malkata mi dushterja, perfektni sa!
    Gledam s goljamo ljubopitstvo bloga vi i vi se vuzhishtavam na kuraza da opitvate ot vsichko v sladkarskotortenozaharnite prikljuchenija:)!
    Blagodarja za suvetite i objasnenijata za mnogoetaznite torti! Bih iskala da vi popitam , za takiva vidove torti kakvi mezdublatni kremove se izpolzvat?
    Blagodarja vi uspeh s novi idei vi zelaja!

    ReplyDelete
  38. Благодаря за хубавите думи! Много ме радват!
    Аз съм традиционалистка и принципно за торти покрити с фондан/марципан ползвам маслен крем между блатовете за да избегна излишни рискове. Кремът си остава, разбира се, въпрос на лични предпочитания и вкус. :-)

    ReplyDelete
  39. Здравейте!Може ли поръчаме подобна торта в синьо?

    ReplyDelete
  40. Торти по поръчки не правя, за съжаление. А и живея в Холандия.

    ReplyDelete
  41. Възхищавам ти се !!!!! тази торта я открих в нета преди повече от месец Влюбена съм в нея !!! Питах къде ли не дали могат да ми направят същата на дъщеричката ми за кръщенето но ми казаха че обувките не могат да ги направят моля те ще споделиш ли как си ги направила разкошна е !!!

    ReplyDelete
  42. Благодаря за хубавите думи! Много мило!
    Обувките са правени с помощта на този сет: http://www.deleukstetaartenshop.nl/product_info.php?products_id=389
    Това е всъщност предната част на обувките. А за подметката и задната част на обувките вече си направих шаблон, така че да пасне на "дантелената" предна част на обувките. Не е сложно, просто ефекта се получава от използвания релефен отпечатък. Обувките са от фондан с добавена тилоза, за да изсъхнат по- бързо и да останат във форма.
    Дано съм била полезна. Успех!

    ReplyDelete
  43. А дали някъде в БГ може да се намерят такива шаблони?

    ReplyDelete
  44. Шаблон за обувка спокойно може да си направиш и сама в зависимост колко голяма ще е тортата и колко големи искаш да са обувките. Ето тук има различни шаблони и ако размер не отговарят на желаните, могат да се пригодят:
    http://www.lurvely.com/photo/5099893181/Baby_Sandals_Template/
    Успех!

    ReplyDelete