Thursday, February 5, 2009
Мока къпкейкс
Продукти (за 12 броя)
За къпкейксчетата:
2 яйца
½ чаша охладено кафе
½ чаша слънчогледово олио
3 ч.л. ябълков оцет
3 ч.л. ванилова есенция
1 ½ ч. Брашно
1 ч. Захар
1/3 ч. Какао
½ ч.л. сода
½ ч.л. сол
За мока кремът:
6 с.л. шоколадов чипс (натрошен шоколад)
½ ч. Меко краве масло
2 ч. Пресята пудра захар
1 или 2 с.л. охладено кафе
½ ч. Шоколадови пръчици за декориране
*Уточнение: 1 чаша= 240 мл.
Приготовление:
• В голяма купа се разбиват яйцата, добавят се олиото, кафето и ванилията.
• В отделна купа се пресява брашното, солта, содата и какаото. Сухите продукти се добавят към кафеената смес на части, като се бърка колкото да се смесят продуктите.
• В гнездата на тава за мъфини се слагат хартиени чашки и сместа се разпределя между тях. Пекат се при 175 градуса около 25 мин или докато клечката за зъби излезе чиста.
• Кексчетата се оставят за около 10 мин. в тавата да се поохладят малко и след това се прехвърлят върху решетка за да се охладят напълно.
• В това време се приготвя Мока кремът. В микровълновата за кратко се затоплят шоколадовият чипс и маслото. Разбърква се до хомогенна смес.
• Шоколадовата смес се прехвърля в чиста купа и се добавя постепенно пресятата пудра захар. Бърка се се получаване на лека кремообразна смес.
• С накрайник сместа се шприцова върху охладените кексчета. Наръсва се с шоколадовите пръчици.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment