Шоколадовата декорация на торта с белия ганаш направих по следният начин:
Шоколадът се разтопява. Аз го разтопих в микровълновата (30 сек.). Излива се върху хартия за печене и се разстила като се повдигат краищата на хартията от едната страна и след това от противоположната. Така шоколадът се разстила равномерно и липсват следите от нож или шпатула. След като е изстинал и втвърден се изрязват кръгчета с формичка.
Отстрани на тортата- загладих крема и 'сресах' тортата с помощта на тези шпатули:
След това залепих едно шоколадово кръгче и веднага го отлепих, обърнах го от другата страна и го залепих отново с чистата страна към крема. По същият начин се залепват и останалите шоколадови кръгчета. Чертите върху кръгчетата са всъщност отпечатъци от крема. По този начин се създава идея за непрекъснатост.
Най- добър резултат се постига, когато се работи в студено помещение и кремът не е засъхнал още.
Лесно, бързо и ефектно ;)
No comments:
Post a Comment