Wednesday, May 20, 2009

Къпкейкс декорирани с фондан/ Embossed cupcakes


Декориране с фондан или марципан
Важат същите правила както при покриване на торти. Кексчетата се намазват с маслен крем или желе от кайсии, те играят ролята на лепило.
Желето от кайсии се приготвя като мармалад от кайсии се затопли леко в микровълновата фурна, след това се изсипва в сито за да се получи фина консистенция. С четка се намазват кексчетата. Ако желето се е сгъстило, отново се втечнява като се затопли за малко в МВФ.
Въпрос на предпочитание е дали ще се използва маслен крем или желе. Ако се ползва маслен крем, с негова помощ може да се оформи купол. Така се придава по- добра форма на кексчетата.
Фондан/марципан се разточва и с кръгла форма с диаметър, диаметъра на кексчетата се изрязва кръг. Кръгчето се поставя върху кексчета и добре се заглажда, докато прилепне и покрие кексчета до ръбчетата на хартиената чашка. Декорира се отгоре по желание.

I used card making embossers, which I bought in a craft shop, to decorate these cupcakes :-) I am pretty happy how these turned out.

4 comments:

  1. Very delicate; excellent work...and the compliments are endless! :) XO

    ReplyDelete
  2. Hi Sweet Angel with your heavenly looking sweets,
    please come and pick up two awards that you really deserve!
    XOXOXO

    ReplyDelete
  3. Congratulations on your award, dear Nina!!! Thank you so much for passing the award on to me! I really appreciate it! Thank you for being always so kind to me! You are a real sweetheart!
    Milena xoxoxox

    ReplyDelete
  4. Прекрасни снимки и още по-прекрасни кексчета! Много е добра идеята за шаблоните, непременно трябва да я пробвам. За съжаление в момента трябва да внимавам какво ям, но за Великден мога да направя изключение :)
    Сигурно имаш и рецепти за блатовете на тортите, трябва да ги проверя :)
    Поздравления за прекрасния блог.

    ReplyDelete