Sunday, November 8, 2009

Chocolate mud cake

От известно време търсих рецепти за т.нар. мъд кейк. Събрах доста и това е първият ми опит да изпека тази торта. Останах леко разочарована от резултата, определено смятам да премина към следващата рецепта :-) Тортата е много вкусна, но ако искам да я използвам за покриване с фондан/ марципан ми трябват поне три блата за да се получи висока торта. Пълнежът за сметка на това беше божествен- с Ferrero Rocher бонбони.

За торта с размер 20 см:
7 ferrero rocher бонбони, натрошени
100 г млечен шоколад
60 мл течна сметана

Шоколадът се разтопява заедно със сметаната на водна баня до получаването на гладка и лъскава смес. Добавят се натрошените бонбони.



I have always wanted to try chocolate mud cake. So I gathered quite a lot recipes and determined to find the recipe which works for me, I have made my first chocolate mud cake. Well, let me put it this way, I was not really very impressed by the final result.
The filling was heavenly, though- Ferrero Rocher Filling.

Ferrero Rocher Filling (20cm round cake)
Ingredients:
7 ferrero rochers, crushed
100 g  milk chocolate
60 ml cream

Instructions:
Melt the chocolate with the cream until smooth then added the crushed ferrero rochers.

7 comments:

  1. Тези бонбони са просто божествени, а торта с тях би била неустоима :) Миленка, на мен ми харесва най-много първата снимка :)

    ReplyDelete
  2. Не знам какъв е вкуса,но изглежда божествено!Поздравления!
    Хубава вечер и спорна седмица!

    ReplyDelete
  3. Нанита, Зори, благодаря ви за хубавите думи! Много сте мили!
    Тези бонбони и на мен са ми сладък грях :-)

    Зори, и на мен тортата на червен фон ми хареса най- много. Но половинката предпочете снимката на черен, а синът на бял :-) Благодаря ти!

    Спорна седмица и на вас!
    хохох

    ReplyDelete
  4. Милена,
    очарована съм -
    много елегантна и стилна торта!
    Изглежда неустоимо -
    шоколад, малини и Ferrero Rocher.
    Сърдечен поздрав, Диана

    ReplyDelete
  5. Диани, благодаря ти! Много вкусна торта се получи, макар че аз имам малко по- различни очаквания. Но не съм се отказала да опитам и други рецепти за мъд кейк :-)

    Спорна седмица! Сърдечни поздрави, Милена

    ReplyDelete
  6. Hi Milena,
    I agree, that mud cakes not really good - tooo much mud ;-)
    When I bake mud cakes, I reduce often the liquid and the sugar - then will be the cake o.k...
    Monika

    ReplyDelete
  7. Hola, descubro tu blog gracias a Nanita y me ha gustado mucho. Me hago seguidora para no perderme ninguna receta.

    Saludos. Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ReplyDelete