За торта с размер 20 см:
7 ferrero rocher бонбони, натрошени100 г млечен шоколад
60 мл течна сметана
Шоколадът се разтопява заедно със сметаната на водна баня до получаването на гладка и лъскава смес. Добавят се натрошените бонбони.
I have always wanted to try chocolate mud cake. So I gathered quite a lot recipes and determined to find the recipe which works for me, I have made my first chocolate mud cake. Well, let me put it this way, I was not really very impressed by the final result.
The filling was heavenly, though- Ferrero Rocher Filling.
Ferrero Rocher Filling (20cm round cake)
Ingredients:
7 ferrero rochers, crushed
100 g milk chocolate
60 ml cream
7 ferrero rochers, crushed
100 g milk chocolate
60 ml cream
Instructions:
Melt the chocolate with the cream until smooth then added the crushed ferrero rochers.
Melt the chocolate with the cream until smooth then added the crushed ferrero rochers.
Тези бонбони са просто божествени, а торта с тях би била неустоима :) Миленка, на мен ми харесва най-много първата снимка :)
ReplyDeleteНе знам какъв е вкуса,но изглежда божествено!Поздравления!
ReplyDeleteХубава вечер и спорна седмица!
Нанита, Зори, благодаря ви за хубавите думи! Много сте мили!
ReplyDeleteТези бонбони и на мен са ми сладък грях :-)
Зори, и на мен тортата на червен фон ми хареса най- много. Но половинката предпочете снимката на черен, а синът на бял :-) Благодаря ти!
Спорна седмица и на вас!
хохох
Милена,
ReplyDeleteочарована съм -
много елегантна и стилна торта!
Изглежда неустоимо -
шоколад, малини и Ferrero Rocher.
Сърдечен поздрав, Диана
Диани, благодаря ти! Много вкусна торта се получи, макар че аз имам малко по- различни очаквания. Но не съм се отказала да опитам и други рецепти за мъд кейк :-)
ReplyDeleteСпорна седмица! Сърдечни поздрави, Милена
Hi Milena,
ReplyDeleteI agree, that mud cakes not really good - tooo much mud ;-)
When I bake mud cakes, I reduce often the liquid and the sugar - then will be the cake o.k...
Monika
Hola, descubro tu blog gracias a Nanita y me ha gustado mucho. Me hago seguidora para no perderme ninguna receta.
ReplyDeleteSaludos. Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net