This was quite of a challenge for me to try to make sugar flowers as patience is not my virtue :-)
I completed the last module Sugar Flowers of PME Professional Diploma Courses and I finally got my Master Certificate. These are the results of my efforts. The flowers are made of gum paste.
Пореден курс завърши. Този беше по скоро занаятчийски :-) Цял занаят е да се
направят захарни цветя и да се аранжират. Отделно колко трудоемък е целия този процес, но за сметка на това крайният резултат е винаги удовлетворяващ. Поне за мен беше така. И друг път съм си признавала чистосърдечно, че търпението не ми е добродетел. А търпение определено се изисква заради прецизната и деликатна работа. каквато е направата на тези цветя. Научих много и останах доволна от постигнатото по време на курса. Останалото е упорство, постоянство и много практика.
Милена, страхотни са, като истински! Поклон пред таланта, упоритостта и старанието ти! Желая ти успехи и занапред!
ReplyDeleteПоздрави! :-)
Миленка, приеми моите поздравления. Наистина си майстор.
ReplyDeleteПогледнах красивите цветни букети и ахнах. Гледах, гледах и признавам си не можех да повярвам, че това не е истински букет, а са захарни цветя. Като една фея си, толкова красиво и приказно си се справила със задачата.
Поздрави.
Това е фантастично!В първия момент помислих,че са истински!Поздравления!
ReplyDeleteУсмихната и ведра седмица Милена!
Gorgeous Flowers!! they look so real! Great work!
ReplyDeleteМиленка, браво, много фини цветя истинска майсторка си!
ReplyDeleteПоздрави,
Снежи
Ирина, Таня, Нанита, много ви благодаря! Много сте мили!
ReplyDeleteУсмихната и спорна седмица и от мен!
Поздрави, Милена
Faithy, thanks a lot for your kind words!
xxx
Снежи, благодаря ти за милите думи!
ReplyDeleteHello Milena!
ReplyDeleteCongratulations for your Master Certificate... WOW !!! I had to use the translator to make sure that this bouquets are real and are made by you; wow wow wow... I can't belive how PERFECT they are! I declare you "THE MASTER"!!! XOXO
Милена,
ReplyDeleteудивена съм,
възхитително прецизна и стилна работа!
Не само захарни цветя -
това е изкуство.
Моите поздравления, Диана
Nina, thank you so much for your wonderful comment! You are too kind to me! But I am far away from being a master. These are my first steps at making sugar flowers and I still have a long way till I reach perfection :-)I'm not in a hurry, though :-)
ReplyDeletexoxox
Диани, много ти благодаря! Много си мила както винаги!
Спорна и ведра седмица!
хохох
Миленка,невероятни букети!
ReplyDeleteНямам думи просто.
Отдавна се възхищавам на таланта ти,продължавай да ни радваш с приказните ти торти и цветя.
Приятна седмица.
Поздрави.
Благодаря ти, Ваня, за комплиментите! Аз открих твоя блог едва днес, но го разгледах с голям интерес и веднага го добавих в списъка си с любими блогове. Тортите ти са прекрасни!
ReplyDeleteСпорна седмица и на теб!
Поздрави, Милена
Не съм виждала такава красота,Миленче.Дъхът ми спря.Приеми дълбокия ми поклон и искрените ми аплодисменти.Прегръщам те.
ReplyDeleteЙоли
Йоли, много ти благодаря за комплиментите!
ReplyDeleteСърдечни благодарности на всички за окуражителните думи. Признавам, че тези цветя по едно време ме бяха докарали до отчаяние. Много научих по време на този курс, но определено до сега това беше най- голямото ми предизвикателство!
Прегръщам ви всички!
Не-ве - ро-ятни!!!Направо ми спира дъха.Търпението и упорството са си заслужавали.Най-сърдечни поздрави!
ReplyDeleteГери, много ти благодаря!
ReplyDeleteБлагодарение на всички положителни реакции днес, успях да видя китките под друг ъгъл. До сега виждах само недостатъците и несъвършенствата им. Много самокритична съм, предполагам :-)
Сърдечни поздрави, Милена
Thumbs Up for these beautiful flowers :D
ReplyDeleteМиленка, невероятни са. Изобщо не мога да повярвам, че търпението не ти е добродетел - толкова финес и изящество не се получава с джаста-праста. Нежни ефирни цветя...Hut up!
ReplyDeletesurfline
Anncoo, thanks a lot for your wonderful comment!
ReplyDeletexxx
Сърфи, сърдечни благодарности! Стопли ми сърцето! И как ме разсмя с това "джаста-праста" :-)
хохох
Milena,
ReplyDeleteYour flowers are exquisite!!
Beautiful work. They are perfection!!
Congrats on your degree!
Thank you so much for your wonderful comment, Jacque! It means a lot to me! It's a great recognition to recieve such a positive feedback from an amazing Sugar Artist like you! Thanks again!
ReplyDeleteBest wishes, Milena
Като живи са, ако не знаеш за какво е блога, може и да си помисли човек, че се занимаваш с аранжиране на цветя :) Поздравления, изумена съм, възхитена съм :) Целувки!!!
ReplyDeleteЗори, сърдечни благодарности за хубавите думи!
ReplyDeleteЦелувки и за теб!
Много красиви са захарните цветя, Милена! Браво!
ReplyDelete:-)
Благодаря ти, Дими!
ReplyDeleteххх
wow - absolutely stunning! I love them!
ReplyDeleteThanks a lot for your lovely comment, Juanita! It's very much appreciated!
ReplyDeletexoxox
Милена, аранжировките са прекрасни - сякаш недокоснати от човешка ръка!
ReplyDeleteПозволи ми да не се съглася с тебе за занаятчийската страна на направата им. Нужни са освен безкрайното търпение и прецизност, и много талант, усет и финес, които ги имаш в изобилие.
Поздрави!
Сърдечни благодарности за комплиментите, Ивейн!
ReplyDeleteВложих в определението "занаятчийски" по скоро в положителен смисъл :-) Определено се изисква много умение за да се направят подобни цветя, но си има и много тънкости. А те се усвояват в процеса на работа, като най- често се учим от грешките си :-) Жената, която ни води курса работеше с такова възхитителна лекота, която за мен е нещо все още недостижимо. Но зад тази рутина стой стаж от 25 години и участие в много състезания :-) Звучи успокоително, нали? :-)
Поздрави, Милена
Прекрасни са ,Милена!
ReplyDeleteПоздравления за труда,търпението , креативността и таланта ти!
Освен и ние да се въоръжим с търпение за следващите 20-25 години... :-)
Целувки!
Сърдечни благодарности, Краси!
ReplyDeleteМного ме развесели с коментара си да се въоръжим с търпение за идващите 20-25 години :-) На мен все ми повтарят, че с годините човек улягва и става търпелив. При мен изглежда е по- скоро обратна прогресия- с годините ставам по- нетърпелива :-)
Целувки и за теб!
Тук е все по-красиво!Поздравления!
ReplyDeleteИмам предложение за теб!
Заповядай при мен за да го видиш! Надявам се идеята да ти допадне. Поздрави!
Сърдечни благодарности, Кеми! Много хубава идея! Благодаря за пранизничното настроение!
ReplyDeleteПоздрави, Милена
Wow Миленка, като живи са! Приближих екрана за да се уверя, че са правени от човешка ръка! Свалям ти шапка за уменията! Гореща прегръдка!
ReplyDeleteМими, сърдечни благодарности! Китките са изложени на видно място в къщи, а аз не обичам изкуствени цветя :-) Но не знам дали пак ще намеря търпение и време в излишък за да направя нови :-)
ReplyDeleteВесел уикенд! Целувки, Милена
Just joining the blogging world and glad to have discovered your page. I love all you do and the sugar flowers are just gorgeous. My passion is in gumpaste flowers and wish they had such classes here for certification. I have taken a series of classes then just went from there. I have a lot of patience and love the detail...and enjoy Alan Dunns books. Thanks for sharing.
ReplyDeleteShaile, thank you for stopping by and your kind words! It's very much appreciated!
ReplyDeleteI have just admired your work- your flowers are amazing!
Patience is not my virtue and making flowers is not my thing. However, it was worth taking these classes :-)
I may try to make flowers again one day :-)
I wish I had your patience!
Имаш златни ръце момиче! Това не е за вярване, че някой го е направил с ръка!
ReplyDeleteБлагодаря, Руми! Много си мила! :-)
ReplyDeleteТолкова пъти съм разглеждала рецептите ти,пак и пак,не можах да разбера как съм пропуснала тази красота!?
ReplyDeleteИЗВАЯНИ ,ТАКА КАКТО ПРИРОДАТА ГИ СЪЗДАВА !