Sunday, March 29, 2009

Valentine's cake in the process of making!

Това е стъпка- по- стъпка как направих тортата за Св. Валентин:


Тортата е облечена с тънък слой марципан. Отрязва се кръг от хартия за печене с диаметъра на тортата и се използва да се отреже марципан със същия диаметър. В моят случай наситено розово. Върху белият марципан се поставя кръгът от хартията за печене и върху него се поставя изрязания предварително розов кръг от марципан.
Тортата се облича отново с марципан, в моят случай бледо розово. Поставя се друг кръг от хартия за печене, който предварително е разчертан на осем парчета. С линеал се очертават линии върху тортата, които след това се разрязват с нож до хартията за печене под марципановото покритие. Внимателно се обръщат краищата на триъгълниците.
В последствие се изважда хартията за печене, която е била под двата слоя марципан.
Обърнатите триъгълници се подпират за да не се слегнат върху тортата.
Аз използвах свежо фолио, навито на руло.
Това е. Успех!

8 comments:

  1. Looks wonderful! You're an artist!

    ReplyDelete
  2. Thanks a lot for your compliment, Flor! It is very kind of you!

    ReplyDelete
  3. Интересна и полезна информация! Благодаря за нагледното споделяне 'стъпка по стъпка', Милена!

    ReplyDelete
  4. Благодаря, че се отбиваш и ми оставяш такива позитивни съобщения! :-) Много се радвам на всяко такова!

    ReplyDelete
  5. Чудесно е ,че отново си открехнала вратичката и си ни пуснала в тайнството на твоя сладък свят.Струва ми се ,че си единствената ,която с такива подробности описва техниката по окрасата на торти.Поздравявам те ,радвам ти се ,продължавай все така!

    ReplyDelete
  6. Гери, благодаря! Мога само да се радвам, че тези обяснения се оценяват! Особено се радвам, когато читателите на моят блог ми оставят съобщения :-) Иначе си остава еднопосочно движение :-)

    ReplyDelete
  7. ИМам едно питане - може ли да се постигне същия ефект с фонданово покритие? Моите у дома не си падат по марципана, а ми се иска да завъртя нещо подобно и изчистено като дизайн.
    Благодаря предварително!

    ReplyDelete
  8. Кате, няма проблем. Дали ще е марципан или фондан е въпрос на лично предпочитание. Дори фонданът е за предпочитане, защото съхне по- бързо и този ефект на обърнатите краища се получава по- добре. Може дори единият слой фондан да си по спестиш. Върху масленият крем се слага кръг разточен фондан, отгоре хартия за печене и тогава се облича вече цялата торта. Така самата торта става по- лека. Успех!

    ReplyDelete