Saturday, October 1, 2011

На гости при Лулу от Something.../Guest blogging for Something...


Тук съм! Не съм се приключила с блогуването :-)

Но някак си последните два месеца блогът остана на заден план.
Първо лятната ваканция и след това един много амбициозен проект за цялостен ремонт на къщата ни, изместиха приоритети ми.

Monday, July 25, 2011

Dolphins cake


With this cake we have celebrated the A and B swimming certificate of our son, Alex.
A week ago was his final swimming test for his A certificate. Then followed a crush course and today he's got also his B certificate.

Wednesday, July 20, 2011

Roses Thank you cake/ За учителката с любов!


Tomorrow is the last school day before the Summer holiday. My son, Alex, takes goodbye to his teacher and goes to a higher grade. This school year was a steppingstone for the children of third grade.

Sunday, June 19, 2011

Father's Day Tiramisu


It is Father's Day today in the Netherlands! So I made for my husband his favorite Tiramisu.
Happy Father's Day! xx

Monday, June 13, 2011

Lamington squares/Ламингтън


Ламингтън е типичен десерт, приготвян за Денят на Австралия. Това е просто пандишпанов блат, нарязан под формата на квадратчета, потопени в течен шоколад и поръсени отгоре с кокосови стърготини. Може да се приготви с пълнеж от крем и сладко. Ние се спряхме на стандартният вариант.

Sunday, May 29, 2011

Bow cake/ Торта с панделка

Това е една семпла и бърза торта за рожденият ден на наша позната.
Тортата трябваше да е лека на вкус и за това се спрях на пандишпанов блат. Блатовете са леко сиропирани и между тях се редуват ванилов маслен крем и сладко от малини.


Пандишпанов блат

Необходими продукти за 2х 22 см кръгла тава или 2х 20 см квадратна тава:

75 грама брашно
150 грама брашно с добавен бакпулвер
6 яйца
220 гр пудра захар
8 ч.л. вряла вода

Времето за печене на 25 мин.

Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете две тави с разтопено масло. Поставете на дъното на тавите хартия за печене, след което намажете хартия отново с масло. Поръсете с малко брашно.

Брашното се пресява три пъти върху хартия. Разбийте яйцата в голяма купа с електрически миксер до гъста и бледа смес. Постепенно добавете захарта. С помощта на лъжица добавете пресятото брашно и вряща вода. Разпределете по равно сместа в тавите. Блатовете се пекат 25 минути или до леко златист цвят. Оставете блатовете в кутии за 5 минути, преди да ги обърнете върху телени решетка за да се охладят.

Съхранение. Класическият пандишпан се консумира в деня на печенето.

* Аз пека блатът в една тава, като удвоявам времето за печене.

Имах голямо желание да опитам как се работи с ембосинг мат. Бях чела доста негативни отзиви, но любопитството надделя :-)

Saturday, May 7, 2011

Peony and pearls cake



На 8- ми май се празнува Денят на Майката в Холандия. По този повод и тази малка шоколадова торта с дулче де лече пълнеж.

Слънчева и усмихната неделя :-)

Saturday, April 30, 2011

Queen's day/ Koniginenndag


Тези сладки са по повод на Денят на Кралицата. Украсени са изцяло с айсинг.

Thursday, April 21, 2011

Easter at school/ Великденски сладки за училище


След близо месец пауза, изкарах отново пошовете и запретнах ръкави.
За Великденското празнуване в училище и тези захарни сладки, декорирани с айсинг.

Saturday, March 19, 2011

Spring cookies/ Пролетни сладки


С настъпването на Първа Пролет е време за една цветна феерия :-)
Захарни сладки декорирани с Айсинг.

Wednesday, March 9, 2011

Sunken pirate ship cake/Торта "Потънал пиратски кораб"

За пиратското парти на нашият син, Алекс, и тази пиратска торта.
Той си избра потъналия кораб с пиратско съкровище на Деби Браун. Дали заради съкровището или заради тайнствения кораб, не разбрах. Но Алекс беше много доволен, че тази година ми е избрал лесна торта :-) Да, когато някой друг я прави със сигурност изглежда много лесно :-)

Monday, March 7, 2011

Alex's 7th birthday


На 8-ми март празнуваме рожден ден на нашето мило момче, Алекс.
Честит Рожден Ден, слънчице! Бъди ни жив и здрав!

Тази година темата на рождения ден е "Пирати". По щастливо стечение на обстоятелствата в училище ще има и карнавал. Досетихте ли се какъв костюм сме приготвили за Алекс? :-)
Пиратски, разбира се! :-)

Tuesday, March 1, 2011

Coconut meringue cake

Днес на 1-ви март празнуваме рождения ден на съпругът ми.
Една семпла кокосова торта с белтъчна глазура по този повод. И за да е първо- мартенско настроението червено- бяла снимка :-)

Честита Баба Марта! Бъдете здрави, весели и засмени през цялата година!

Friday, February 4, 2011

Valentine's cookies/ Валентинки


Миналата година не успях да направя сладки за Св. Валентин. Всъщност единствените сладки, които съм правила по този повод са тези, отпреди две години. Имах да си наваксвам :-)

Thursday, February 3, 2011

На гости при DSdiva/ Guest blogging at DSdiva's blog


Сладко царство гостува днес при DSdiva от Самодивска омая с един семпъл, но невероятно ефектен сладкиш с шоколад и малини.